Skogsbackens Förskola

Mat

Maten och måltiden är av stor betydelse för oss. I Skogsbackens kök och källare arbetar vår kock som lagar all mat från grunden. Varje dag serveras frukost, lunch och mellanmål i vår hemtrevliga matsal, eller ute så fort vädret tillåter. Ibland lagar vi maten ute i vårt härliga utekök, där vi lagar mat över öppen eld och i vår rök.

Förskolan är certifierade med  tre KRAV-märken, vilket innebär att minst 90 % av våra råvaror är ekologiska, alla animaliska råvaror är KRAV märkta. Nästan alla våra grönsaker och frukt köper vi från vår fantastiska KRAV-märkta gårdsbutik Solgläntan.

Många föräldrar vill ha koll på sina barns dagliga sockerintag och vi har därför valt att vara en sockerfri förskola.

Vi vill väcka barnens intresse för bra och nyttig mat och värdet av lustfyllda måltider. För att uppnå detta arbetar vi med måltidspedagogik, vilket innebär att barnen deltar i kökets dagliga arbete. Vår kock och pedagogerna arbetar nära varandra. Att få förmånen att se våra småkockar i sina kockrockar välkomna sina vänner och presentera dagens måltid som de varit med och tillrätt är en glädje för både själ och hjärta.

Vill du ha recept på det som ditt barn gillar eller undrar om något så fråga gärna Victoria i köket eller mejla victoria@skogsbacken.net

Skogsbackens förskola vann första pris i Arla Guldko 2018 tävling i kategorin Bästa Matglädjeförskola.

Bästa Matglädjeförskola – Förskolan Skogsbacken, Svenshögen

Juryns motivering: ”Med barnen i centrum, där matglädje, delaktighet och pedagogik, skapar en unik matmiljö. Här finner barnen ro att äta, lust att lära, glädje i att få vara med. Köket och matlagningen blir en lika naturlig del i vardagen som leken. För här lyfts lärandet fram, om matens ursprung, om matlagningen, om matro, om hälsa och mat, om hållbarhet och mat. Allt lagas på plats och all mat används, så vill vi att alla våra barn ska få sin start på sitt matliv.”